Torgny Lilja, PhL

Kommunikation

Strindbergsmuseet

August Strindberg at Värmdö-Brevik, Tyresö, Sweden, in 1891

August Strindberg blickar ut över skärgården i Tyresö-Brevik (1891).

Projektledare

Under 1998 anlitade Strindbergsmuseet mig som projektledare, formgivare och programmerare för att skildra författaren August Strindbergs biografi på webbplatsen strindbergsmuseet.se.

I flera veckor ledde jag en grupp, som skannade, formgav och kodade. Bland annat gav en grafiker jugendstil åt presentationen. Inten­dent Erik Höök stod för det mesta av texterna, som jag anpassade till webbplatsens struktur.

August Strindberg 1881

Den unge Strindberg (1881).

 

August Strindberg and his children 1886

Strindberg med sina barn (1886).

Strindbergsmuseet är en stiftelse med Stockholms stad, Strindbergs­säll­skapet och Nordiska museet som huvud­män. Stiftelsen har som syfte att belysa Strindbergs liv och verk samt upplåta lokaler till forskning och annan verksamhet med anknytning till författaren.

Blå Tornet är den enda av Strindbergs 24 lägenheter i Stockholm, som man har bevarat med dennes egna möbler och inredning. Här bodde han mellan 1908 och 1912 i en nybyggd och modern fastighet på Drottninggatan.

 

GKNY certificate of service

Arbetsuppgifter

Projektledning
Textbearbetning
Bildbehandling
Webbdesign


Torgny Lilja utformade under försommaren 1998 tillsammans med tre andra studerande vid ETC akademin i Stockholm den del av Strindbergsmuseets webbplats osm rubriceras ”Personen”. För Liljas del omfattade arbetet bl. a. projekt­ledning, text­bearbetning, bild­behandling, webb­design och html-kodning. Arbetet har blivit ett uppskattat inslag på museets hemsida, varför jag kan rekommendera honom till liknande arbets­uppgifter.

Stockholm den 17 oktober 2004
Erik Höök
intendent

 

Till toppen