Torgny Lilja, PhL

Kommunikation

Sveriges Generalkonsulat i New York

Consulate General of New York on Second Avenue

Generalkonsulatet hade adressen One Dag Hammarskjöld Plaza i New York.

Informatör

Under tolv veckor från mars till juni 2002 praktiserade jag på infor­ma­tions­sektionen vid Sveriges Generalkonsulat i New York. Arbetsuppgifterna bestod främst i att uppdatera hemsidan och besvara korrespondens, men även grafisk formgivning och representation ingick. Praktiken ingick i en utbildning i PR och information vid Pace University.

Sedan slutet av 1940-talet har konsulatet representerat Sverige i USA med särskild koncentration på New York-området. Uppdraget har varit att ge stöd till svenskar och att främja svenska intressen i USA.

View from One Dag Hammarskjöld Plaza in New York, NY

Rum med utsikt mot nedre Manhattan.

Generalkonsulatet bestod av följande sektioner, som tillsammans med Sveriges representation i FN upptog två våningsplan (45 och 46) i skyskrapan One Dag Hammarskjöld Plaza på Second Avenue:

Sveriges generalkonsul i New York hette Olle Wästberg. Han hade tidigare varit chefredaktör på tidningen Expressen.

Dag Hammarskjöld Plaza in New York, NY

Dag Hammarskjöld Plaza är en öppen plats nära FN-skrapan.

One Dag Hammarskjöld Plaza stod klar 1972. Skyskrapan har 49 våningar och en sammanlagd golvyta på 69 675 kvadrat­meter. Det är den 65:e högsta byggnaden i New York. Även Kanada, Frankrike, Italien, Storbritannien, Spanien, Chile, Belgien, Irland, Österrike, Turkiet och Danmark hade sina FN-representa­tioner här.

 

GKNY certificate of service

UTRIKESDEPARTEMENTET
Gustav Adolfs torg 1
SE-111 52 Stockholm
Tel: 08-405 10 00

Arbetsuppgifter

Webb
Kalendarium
Informationsutskick
Event


Torgny Lilja har praktiserat på sektionen för press, information och kultur vid Sveriges generalkonsulat i New York under tiden 25 mars – 14 juni 2002, som en del av utbildningen vid Pace University i New York.

Torgny har framförallt varit engagerad i arbetet med att förbättra generalkonsulatets hemsida och har på ett kunnigt och konstruktivt sätt bidragit till nya lösningar, bättre läsbarhet och till att generellt göra hemsidan attraktivare som informationsinstrument. Han har genomfört arbetet med noggrannhet, tålamod och ett stort mått av kreativitet som bygger både på hans tidigare praktiska erfarenheter och kunskap om informationsstrategi.

Torgny har också varit involverad i viss grafisk design av informationsblad, riktade informationsutskick och en rad löpande informationsuppgifter. Han har också följt, eller delvis engagerats i, en rad projekt under våren – presentation av svensk historisk möbeldesign, en kapitalmarknadsdag, gästspel av Dramaten i New York och en svensk filmsatsning i Scandinavia House.

Vi önskar Torgny allt gott inför hans fortsatta arbete som informatör.

Claes Jernaeus
Pressråd

 

Till toppen