Torgny Lilja, PhL

Journalistik

Santa Barbara City College

The Channnels newspaper lab spring 2009

Det var vi som arbetade med collegetidningen The Channels vårterminen 2009.

Staff Writer

I journalistikutbildningen vid Santa Barbara City College (SBCC) ingick att arbeta på den flerfaldigt prisbelönta collegetidningen The Channels. Lärare på denna del av utbildningen var Patricia Stark. Samtidigt prakti­serade jag på Conexión Media Group, som gav ut tidskriften Conexión.

The Channels newspaper lab spring 2009

Flera av mina forna kurskamrater är idag journalister.

The Channels logo

The Channels College Newspaper

Mitt ansvarsområde på The Channels var kultur. Jag skrev om för­fattare, teater, konst, dinosaurier och hög­hastighets­tåg. Mitt rubrik­förslag ”College Students Learn From Dinosaurs” hamnade dock inte i tidningen, och tur var nog det.

 

Santa Barbara official seal

 

Conexión Media Group

Under vårterminen 2009 praktiserade jag på Conexión Media Group, där jag skrev artiklar för tidskriften Conexión, som huvudsakligen vände sig till den spanskspråkiga minoriteten i Santa Barbara County.

I kurskraven ingick att analysera företaget och göra en muntlig presentation inför andra praktikanter, som studerade på SBCC. Examinationen skedde strax innan termins­avslutningen.

Redaktionslokalen fanns i en källare på Anacapa Street 924. Rummet var ganska litet, så det var bra att jag kunde arbeta på distans. I samma byggnad som Conexión fanns även Santa Barbara Chamber of Commerce.

Conexións redaktion fanns i källaren på Lobero Building.

Företagets ägare, tillika tidningens grundare och chef­redaktör, Marcos Lazaro har studerat statskunskap vid University of Californa Santa Barbara. Han arbetade även som fastighetsmäklare, när han inte hade uppdrag för kongress­ledamoten Lois Capps, som representerade Kaliforniens 23:e (numera 24:e) valdistrikt i USA:s representanthus.

 

The Channels paper edition

SANTA BARBARA CITY COLLEGE
721 Cliff Dr
Santa Barbara, CA 93109, USA
Tel: +1 805-965-0581

Arbetsuppgifter

Nyheter
Reportage
Redaktion

Portfolio

SBCC Journalistic Writing 2009

Get it on Apple Books

Torgny Lilja Reportage: From Far and Near

 

Till toppen