Torgny Lilja, PhL

Apple Center

Desktop Publishing 1989–91

University of Cambridge

Apple Computer hade adressen Infinite Loop 1 i Cupertino, Kalifornien.

Macintosh-datorn

När jag nyligen hade börjat på Naturvårdsverket 1989, gick jag min första utbildning i person­datorn Macintosh. Kurs­lokalen var belägen på Fleming­gatan i Stockholm. Här lärde jag mig även Word och PageMaker.

Jag förstod genast att detta utmärkta arbetsverktyg med grafiska möjligheter skulle kunna gynna min fortsatta karriär som informatör, och det dröjde inte länge innan jag var expert på desktop publishing.

Macintosh IIci

Arbetsminnet på Macintosh IIci, som var den mest avancerade modellen från Apple (och kostade 80 000 kr exkl bildskärm och moms), gick att utöka från 4 Mb till 8 Mb.

Efter lanseringen av Macintosh 1984 hade Apple Computer knutit till sig många fri­stående åter­försäljare, som fick rätt att använda namnet Apple Center. Till dessa hörde Reda Gruppen i Stockholm och Apple Business Center i Solna.

I samband med lanseringen av iMac 1998 tillät Apple för första gången att hem­elektronik­kedjor fick sälja deras produkter. Det innebar lägre priser till slutkund men också att många dator­åter­försäljare försvann från marknaden.

 

Cambridge diploma

Kursdiplom

Apple Business Center

Scanner & Bild 1991-01-11

Reda Gruppen Apple Center

PageMager 1989-05-23
Ordbehandling med Word 1989-05-08
Välkommen till Macintosh 1989-04-14

 

 

Till toppen